gtag('config', 'UA-130501671-1');

Spoločnosť Axis Communications predstavuje tri nové mini kopulovité IP kamery určené na diskrétny video dohľad, ktoré podporujú analytické kamerové aplikácie založené na hlbokom učení.

Modely AXIS M4216-LV a AXIS M4216-V s varifokálnym objektívom ponúknu vynikajúci obraz aj pri náročných svetelných podmienkach. Model AXIS M4308-PLE, ktorý disponuje stereografickým objektívom na pokrytie scény v uhle 180° alebo plných 360°, je vybavený štyrmi digitálnymi mikrofónmi s technológiou zdôraznenia hlasu. Nové IP kamery potvrdzujú trend tzv. edge computingu, kedy sa v rámci siete neustále zvyšuje výkon koncových zariadení. To umožňuje využívanie pokročilých analytických aplikácií založených na hlbokom učení priamo v kamerách.


Varifokálna mini kupola s hlbokým učením pre diskrétny dohľad

Nové sieťové kamery radu M42 AXIS M4216-LV a AXIS M4216-V majú diskrétny dizajn a v prípade potreby ich možno ľahko nafarbiť, aby ešte lepšie splynuli so svojim okolím. K dispozícii je široká škála doplnkového príslušenstva. Kamery sú vybavené HDMI portom pre priamy výstup napr. na verejné monitory v predajniach, ponúkajú tiež možnosť pridať audio pomocou AXIS T61 alebo využiť I/O rozhranie pre ďalšie periférie.Vďaka technológii širokého dynamického rozsahu (WDR) zabezpečujú tieto kompaktné a diskrétne kupolovité kamery jasný obraz aj v zložitých svetelných podmienkach, kde sa striedajú tmavé a presvetlené scény. Kamera AXIS M4216-LV je navyše vybavená technológiou Axis OptimizedIR, ktorá zaisťuje výnimočnú čistotu a ostrosť obrazu s IR prísvitom aj v úplnej tme.

Tieto cenovo výhodné kamery ponúkajú široké možnosti integrácie do akéhokoľvek dohľadového systému. Sú vybavené varifokálnym objektívom s funkciou diaľkovo ovládaného zoomu a automatického ostrenia. Funkcia Axis Edge Vault zaisťuje ochranu ID zariadenia za účelom bezpečnej sieťovej autorizácie, čím chráni kamerový systém proti kybernetickým útokom.

Medzi najdôležitejšie charakteristiky AXIS M4216-LV a AXIS M4216-V patria:

  • 4 MPx / HDTV 1080p,
  • kompaktný, diskrétny dizajn,
  • varifokálny objektív s diaľkovo ovládaným zoomom a ostrením,
  • podpora analytiky s hlbokým učením,
  • HDMI výstup pre monitory.

Diskrétna mini kopule so stereografickým objektívom a štyrmi mikrofónmi

Výhody panoramatických kamier sú jednoznačné – tam, kde by ste potrebovali za normálnych okolností dve, tri alebo dokonca aj štyri kamery, si v prípade panoramatickej verzie vystačíte iba s jediným zariadením so špeciálnym objektívom. Ušetríte tak za inštaláciu a vystačíte si len s jednou jedinou IP adresou a tiež jedinou softvérovou licenciou pre VMS.

Nová diskrétna IP kamera AXIS M4308-PLE so stereografickým objektívom ponúka špičkové zábery cez deň aj v noci. Kamera disponuje rozlíšením 12 MPx a overenými technológiami Lightfinder a Forensic WDR pre kvalitný obraz i v náročných svetelných podmienkach. Dohľad v úplnej tme potom zaisťuje IR prísvit. Zvoliť si môžete buď pokrytie v plnom rozsahu 360°, alebo záber v uhle 180°, a to pri jej inštalácii v interiéri aj exteriéri. Technológia Sharpdome sa postará o to, aby bol obraz vysoko kvalitný a ostrý bez ohľadu na to, či sa objekty nachádzajú uprostred záberu alebo na jeho okraji.

Veľkým prínosom môžu byť hneď štyri zabudované digitálne mikrofóny s technológiou zdôraznenia hlasu a tiež procesor hlbokého učenia na využitie pokročilej videoanalytiky od Axisu alebo tretích strán. AXIS M4308-PLE je ideálna na monitoring v oblasti maloobchodu, zdravotníctva, kancelárskych budov, škôl, univerzít a ďalších miest, kde potrebujete kompaktné, a pritom spoľahlivé a výkonné riešenie.

Medzi najdôležitejšie charakteristiky M4308-PLE patria:

  • 12 MP snímač s možnosťou 360° uhlu záberu,
  • stereografický objektív s digitálnymi PTZ funkciami,
  • Lightfinder, Forensic WDR, OptimizedIR,
  • podpora funkcií hlbokého učenia,
  • 4 mikrofóny s technológiou zdôraznenia hlasu.

Nové kamery sa začnú dodávať v 4. štvrťroku prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.