gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.11.2021 (Webnoviny.sk) – Do ôsmich z dvanástich bytov v požiarom zasiahnutom mestskom nájomnom dome na sídlisku Hájik v Žiline by sa v krátkom čase mohli vrátiť nájomníci. Po piatkovom rokovaní mestského krízového štábu to uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Požiar bytového domu na sídlisku Hájik v Žiline (fotografie)

Požiar vypukol vo štvrtok 4. novembra hodinu predpoludním na najvyššom poschodí domu na Ulici Juraja Hronca. Bytový dom je vo vlastníctve mesta a nachádza sa v ňom 12 dvojizbových bytov.

„Budovu už skontroloval statik a podľa jeho predbežných vyjadrení je po statickej stránke v poriadku. S výnimkou dvoch požiarom zasiahnutých bytov a ďalších dvoch bytov bezprostredne pod nimi sú ostatné obývateľné. My dnes potrebujeme vyjadrenia dotknutých orgánov, či už požiarnikov, alebo hygienikov, aby nám dali súhlasné stanovisko, že aj v tomto stave je možné byty obývať,“ podotkol Fiabáne.

Väčšina z nájomníkov využila možnosť náhradného ubytovania u svojich blízkych, s prosbou o pomoc sa na mesto obrátila jedna trojčlenná rodina, ktorej radnica zabezpečila náhradný dvojizbový byt. Samospráva sa bezodkladne chce pustiť do rekonštrukcie strechy, predbežný odhad prác je vyčíslený na 100-tisíc eur.

Viac k témam: Bytový dom, Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Väčšina nájomníkov horiacej bytovky v Žiline sa bude môcť vrátiť domov, osud niektorých je však otázny © SITA Všetky práva vyhradené.