gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.12.2021 (Webnoviny.sk) – Vychýrený Cirque du Soleil hlási návrat na pódiá aj zastávku na Slovensku. Už v septembri budúceho roku, spolu so slovenským publikom, odprevadí hlavnú postavu Klauna k nebeskej bráne. Čo sa deje medzi nebom a zemou, odhalí predstavenie Corteo.

Jedinečné predstavenie Cirque du Soleil Corteo, ktoré v taliančine znamená posledná rozlúčka, sa uskutoční v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v dňoch 15. – 18. septembra 2022.

Diváci tohto podujatia sa môžu tešiť na tajuplný príbeh Klauna, ktorý si predstavuje svoj vlastný pohreb. Kto by však čakal smutné chvíle, je na omyle. Cirque du Soleil totiž poslednej rozlúčke vdýchne absolútne iný rozmer, ako by divák mohol očakávať!

Umelci z predstavenia Corteo okrem karnevalovej atmosféry ponúknu nevídané akrobatické kúsky či už na zemi, či vo vzduchu, alebo prostredníctvom artistického náčinia. Publiku predstavia aj ľudské marionety, trampolíny, héliový tanec vo vzduchu, ale aj klasické klaunovské kúsky, ako žonglovanie, či žartíky, a omnoho viac! A to všetko v kombinácii s vynikajúcimi hereckými výkonmi či orginálnou hudobnou produkciou a Live spevom. Fascinujúce vystúpenia umocní úchvatná scéna.  Unikátne pódium, javiskové záclony inšpirované Eiffelovou vežou, či  ručne maľované javiskové závesy dodávajú pódiu teatrálnu veľkoleposť.

Predaj vstupeniek na podujatie Corteo sa spustil len pred niekoľkými dňami a usporiadateľ už hlási enormný záujem o lístky na predstavenia. „Veľmi nás teší, že záujem o kultúru a zážitky neutícha a predstavenie Corteo si  priaznivci Cirque du Soleil nechcú nechať újsť. V priebehu niekoľkých dní Slováci zakúpili veľký počet vstupeniek, určite tomu dopomohol aj predvianočný čas, keďze zážitkové darčeky sú veľmi populárne,“ prezradili zástupcovia agentúry Vivien, ktorá predstavenie usporiada.

O CIRQUE DU SOLEIL

Slnečný cirkus, pôvodne pozostávajúci z 20 pouličných umelcov, v roku 1984 priniesol nový revolučný koncept cirkusového umenia a úspešne sa vyvíjal až k vrcholu a svetovému líderstvu vo vystupovaní pred divákmi. Táto, v Montreale založená, kanadská organizácia priniesla údiv a potešenie už viac ako 200 miliónom divákov vo viac ako 450 mestách, vo viac ako 60-tich krajinách na šiestich kontinentoch.

Vstupenky sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal.

Cirque du Soleil
CORTEO
15.-18. SEPTEMBER 2022
Zimný štadión O. Nepelu (Bratislava)

Zobraziť fotogalériu k článku:
Cirque du Soleil sa s predstavením Corteo (fotografie)

Informačný servis

Viac k témam: Cirque Du Soleil, Corteo
Zdroj: Webnoviny.sk – Cirque du Soleil sa s predstavením Corteo predstaví už v sepembri 2022 © SITA Všetky práva vyhradené.