gtag('config', 'UA-130501671-1');

31.12.2021 (Webnoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal 30. decembra 2021 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Mohameda G. P. a Darya K. S. obvinených z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva.

Ide o občanov Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, s trvalým pobytom v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Obvinení pripravovali usmrtenie blízkej osoby ako pomstu za to, že poškodená zneuctila ich rodinu. K pokusu ani k dokonaniu zločinu nedošlo. Obvinení v roku 2018 po predchádzajúcej vzájomnej dohode úmyselne pripravovali usmrtenie občianky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska s trvalým pobytom v Slovenskej republike.

Poškodená je dcérou obvineného M. G. P. a neterou obvineného D. K. S. Obvinený oslovil osobu, ktorej za vypátranie poškodenej a jej fyzickú likvidáciu prisľúbil zaplatenie peňažnej sumy vo výške 30-tisíc eur.

Viac k témam: Obžaloba, Pokus o vraždu, Úkladná vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor podal obžalobu na dvoch cudzincov, mali sa pokúšať o vraždu ženy žijúcej na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.