gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.1.2022 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada otvorenie kultúry pre očkovaných a prekonaných. Požaduje otvoriť divadlá, kiná a  koncertné sály. Informuje o tom hovorca strany SaS Ondrej Šprlák v tlačovej správe.

Viac o téme: Koronavírus

„Návrat ku Covid semaforu pre kultúrne podujatie je kľúčovou podmienkou, ako zachrániť kultúru na Slovensku. Ak môžu v obmedzenom režime fungovať gastroprevádzky či bohoslužby, nevidíme žiaden dôvod, aby sme diskriminovali divadlá, kiná alebo koncertné sály. Vstup pre očkovaných a prekonaných s nasadeným respirátorom po celú dobu divadelného predstavenia so sebou nesie určite menšie riziko ako fitness či kozmetické salóny,“ uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS a člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin.

Podľa predsedu Výboru NRSR pre hospodárske záležitosti Radovana Kazdu (SaS) majú zatvorené kultúrne prevádzky problém s prežitím a ich neotvorenie bude mať devastačné problémy pre kultúrny biznis a rodiny, ktoré živí divadlo a hudba.

Viac k témam: Koronavírus, Kultúra, Pandémia, Pandemické opatrenia, Pandemický semafor
Zdroj: Webnoviny.sk – Strana SaS žiada otvorenie kultúry v režime OP, na diskrimináciu kín či divadiel nevidí dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.