gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskí hygienici upozorňujú na nebezpečnú kozmetiku. Výrobky nahlásili do Rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky kontrolné úrady vo Švédsku a Francúzsku. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v tlačovej správe.

Medzi nebezpečnými výrobkami sa nachádza výrobok na zosvetlenie pokožky s názvom antiMarks lightening cream s krajinou pôvodu Keňa. Krém obsahuje zakázanú látku Clobetasol propionate 0,05, pričom ide o kortikosteroid viazaný na lekársky predpis. Výrobok môže spôsobiť podráždenie pokožky a endokrinné problémy.

Ďalším nebezpečným výrobkom je sérum na zosvetlenie tmavých škvŕn s názvom Gold Glowing de tâches – Sérum révélateur značky Pure White. Sérum obsahuje zakázané látky Hydroquinone a Clobetasol propionate. Hydrochinón môže spôsobiť podráždenie pokožky a dermatitídu.

Tretím je výrobok na zosvetlenie pokožky s názvom Lait éclaircissant Soin Hydratant Nourrissant Carotte značky Pr. Francoise Bedon Paris. Vo výrobku sa nachádza zakázaná látka hydroquinone.

Viac k témam: Hygienici, Nebezpečná kozmetika, Nebezpečné výrobky
Zdroj: Webnoviny.sk – Hygienici varujú pred nebezpečnou kozmetikou, môže spôsobiť podráždenie pokožky a endokrinné problémy © SITA Všetky práva vyhradené.