gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.2.2022 (Webnoviny.sk) – Hlavný kontrolór Trenčianskeho samosprávneho kraja Pavol Zigo dostane ročnú odmenu vo výške 20 percent súhrnu jeho mesačných platov za rok 2021. Na tohtotýždňovom rokovaní o tom tridsiatimi hlasmi rozhodli poslanci krajského zastupiteľstva.

Zigo pôsobí v kontrolórskej funkcii od novembra 2020 a je to jeho vôbec prvá odmena. Poslanec Jozef Habánik z pozície predsedu komisie pre financie, rozpočet a investície pri predkladaní návrhu podotkol, že v minuloročnom pláne kontrolnej činnosti bolo schválených 35 kontrol a útvar kontrolóra ich reálne zrealizoval 40 vrátane mimoriadnej kontroly v bojnickej nemocnici.

Podľa zákona o samospráve vyšších územných celkov je plat kontrolóra stanovený vo výške 70 percent platu predsedu samosprávneho kraja vrátane paušálnych náhrad. Zastupiteľstvo môže schváliť hlavnému kontrolórovi odmenu až do výšky 30 percent súhrnu platov.

Viac k témam: Finančná odmena, Hlavný kontrolór
Zdroj: Webnoviny.sk – Trenčianskemu kontrolórovi poslanci odklepli tučnú odmenu, dostane 20 percent z jeho minuloročných platov © SITA Všetky práva vyhradené.