gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.2.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskí zamestnávatelia sú pripravení pomôcť ukrajinským pracovníkom. Na Slovensku sme v minulom roku zamestnávali viac ako 50-tisíc zamestnancov z Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Aktuálna situácia na Ukrajine (fotografie)

„V týchto ťažkých časoch myslíme na nich a ich rodiny a sme pripravení im poskytnúť pomoc v maximálnej možnej miere,“ uviedol tajomník Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martin Hošták.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Zamestnávatelia združení v RÚZ verejne odsudzujú útok Ruskej federácie na Ukrajinu. Upozorňujú, že Kremeľ svojím násilným a barbarským konaním hrubo porušilo všetky princípy, na ktorých funguje vyspelé medzinárodné právo.

„Prekročenie hraníc suverénneho a zvrchovaného štátu, ktorým Ukrajina je, a následné rozpútanie vojenského konfliktu považujeme za neprijateľné. Vyzývame preto politikov, aby prestali politikárčiť, zaujali jednotný postoj a Ukrajine, ako aj jej obyvateľom, v týchto ťažkých časoch, poskytli okamžitú pomoc,“ zdôraznil Hošták.

Viac k témam: medzinárodné právo, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí zamestnávatelia ponúkli pomocnú ruku ukrajinským pracovníkom, politickú scénu vyzvali na jednotu © SITA Všetky práva vyhradené.