gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.3.2022 (Webnoviny.sk) – Bratislava pomáha ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny na Hlavnej stanici a v jej okolí. „Naši dobrovoľníci poskytujú základné informácie, pomáhame im v spojení s políciou, mestským terénnym tímom, organizáciami Kto pomôže Ukrajine a Liga za ľudské práva,“ uvádza mesto na sociálnej sieti.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

K riešeniu krízovej situácie sa pripájajú aj ďalšie organizácie a tímy. Dopravný podnik Bratislava pre občanov Ukrajiny zaviedol od 1. marca bezplatné cestovanie mestskou hromadnou dopravou (MHD).

Bratislava, jej mestské časti, ale aj rôzne organizácie zorganizovali za posledný týždeň množstvo zbierok vecí, z ktorých časť už smeruje na východ. Hlavné mesto alokovalo vo svojom rozpočte 100-tisíc eur určenú na prvú vlnu humanitárnej pomoci Ukrajine.

„Na Hlavnej stanici čoskoro vytvoríme zázemie pre plnohodnotnú podporu, aby sme prichádzajúcim ľuďom okrem všetkých potrebných informácií ponúkli aj dôstojný priestor s čakárňou a hygienickými zariadeniami,“ deklaruje magistrát. Ako dodáva, časť prichádzajúcich ľudí už využíva ubytovacie kapacity, ktoré pre tento účel poskytlo mesto. „Medzitým pracujeme na zabezpečení ďalších azylových priestorov,“ dodáva samospráva.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislava pomáha Ukrajincom na Hlavnej stanici, dobrovoľníci koordinujú ľudí a poskytujú im informácie © SITA Všetky práva vyhradené.