gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.3.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské sily v noci z nedele na pondelok ostreľovali predmestia severozápadne od Kyjeva. Zamerali sa tiež na miesta východne od ukrajinskej metropoly. Uviedol to v pondelok regionálny guvernér Kyjeva Oleksij Kuleba.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Mestá Irpiň, Buča a Hostomeľ v snahe zastaviť postup Ruska ku Kyjevu podľa neho zažili jedny z najhorších bojov.

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v pondelok ráno uviedol, že ruskí vojaci za ostatných 24 hodín neurobili väčší pokrok napriek rozšíreným útokom na západ Ukrajiny. Ukrajinské sily sa zameriavajú na ruské základne a dôležité logistické miesta ruských okupantov, uviedol generálny štáb vo vyhlásení na Facebooku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Generálny štáb obvinil ruské sily zo zriadenia palebných pozícií a vojenského vybavenia v kostoloch a inej civilnej infraštruktúre, aby ukrajinské sily nemohli opätovať paľbu. Toto obvinenie nebolo možné okamžite overiť, no reportéri agentúry AP videli ruské obrnené vozidlá v obytných oblastiach.

Ruská raketa zasiahla aj bytový dom v Kyjeve a letecké sirény bolo v pondelok počuť naprieč celou Ukrajinou. Ako referuje spravodajský web BBC, bolo ich počuť v Charkove, Odese, Ľvove či Zakarpatskej oblasti, ktorá susedí s východným Slovenskom.

More photos from the scene published by the State Emergency Service. pic.twitter.com/1Eh9yzOhNO— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 14, 2022

Viac k témam: Buča, Hostomeľ, Irpiň, Kyjev, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Irpiň, Buča a Hostomeľ zažili jedny z najhorších bojov. Ruská raketa zasiahla aj bytový dom v Kyjeve (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.