gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.4.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské úrady obvinili ukrajinské sily z náletov na ruskú Brianskú oblasť v pohraničí s Ukrajinou.

Ruský vyšetrovací výbor uviedol, že dve ukrajinské vojenské helikoptéry vstúpili vo štvrtok do ruského vzdušného priestoru, „pohybovali sa v nízkej nadmorskej výške a konali úmyselne a vykonali najmenej šesť leteckých útokov na obytné budovy v obci Klimovo,“ ktorá je vzdialená približne 11 kilometrov od hraníc.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Najmenej šesť domov v obci je vraj poškodených a sedem ľudí, medzi nimi aj batoľa, utrpelo zranenia. Výbor tvrdí, že začal útok vyšetrovať.

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) vo štvrtok tiež obvinila ukrajinské sily, že deň predtým z mínometov strieľali na hraničné stanovište v Brianskej oblasti. Spomenuté správy sa nedali nezávisle overiť, pripomína agentúra AP.

Najvyšší predstavitelia ukrajinskej bezpečnosti začiatkom tohto mesiaca popreli, že by Kyjiv stál za leteckým útokom na sklad ropy v ruskom meste Belgorod neďaleko Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinské sily údajne zaútočili na Rusko, mali zničiť domy a zraniť batoľa © SITA Všetky práva vyhradené.