gtag('config', 'UA-130501671-1');

7.10.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 7. októbra 2022, 11:51

Polícia mala vo štvrtok, ale aj počas týždňa, plné ruky práce s nepoučiteľnými vodičmi, ktorí sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Správy o opitých šoféroch tak prichádzali z viacerých miest po celom Slovensku.

Vodič nafúkal viac ako 1 promile

Nitrianski dopravní policajti chytili opitého vodiča za volantom auta Mercedes Benz v Nitre v časti Dolné Krškany. Všimli si, že auto oproti nim jazdilo zo strany na stranu. O udalosti informuje nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Policajti sa za vodičom okamžite otočili, keď v tom čase vošiel do protismeru na Lieskovú ulicu, kde porušil značku zákazu vjazdu a celou ulicou prešiel v protismere.

„Pri kontrole bol vodič vyzvaný, aby predložil doklady potrebné na vedenie motorového vozidla a 60-ročný muž bol následne podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,49 mg/l alkoholu, čo predstavuje 1,02 promile,“ píše v statuse polícia.

Vodič podľa policajtov uviedol, že sa pohádal so ženou a vypil približne pol litra vodky, ale keďže bol hladný, čakal kým vytriezvie, a potom si chcel ísť kúpiť bagetu na čerpaciu stanicu. „Po celý čas sa však k policajtom správal slušne a svoj skutok oľutoval a veľmi ho to mrzelo,“ uviedla v závere polícia, ktorá vyzýva vodičov, aby jazdili zodpovedne.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Bardejovčan narazil do nákladiaka

Tridsaťročný muž z Bardejova, ktorý si vo štvrtok 6. októbra podvečer sadol za volant s viac ako 3,6 promile, už čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom v piatok prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Muž šoféroval vo štvrtok osobné auto po miestnej ulici Pod Vinbargom, pričom pri vchádzaní na parkovisko sa nevenoval plne vedeniu vozidla a narazil do zaparkovaného nákladného vozidla. Majiteľovi tohto auta spôsobil škodu vo výške 500 eur.

Po dopravnej nehode polícia podrobila vodiča dychovej skúške. Výsledok prvej presiahol 3,5 promile, výsledok opakovanej dychovej skúšky presiahol 3,6 promile. Policajná hliadka tak mladého Bardejovčana na mieste zadržala, obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia.

Upozornil na seba neobvyklou jazdou

Dopravní policajti zo Senice zastavili vo štvrtok v obci Sekule vodiča terénnej Toyoty Hilux, ktorému dychovou skúškou na alkohol zistili 3,04 promile. Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 43-ročnému mužovi v tzv. superrýchlom konaní hrozí až rok väzenia.

Na rozhodnutie súdu bude čakať v policajnej cele. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, dopraváci si všimli neobvyklú jazdu, preto sa rozhodli vozidlo zastaviť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Vrátený vodičák si dlho neužil

Opitého vodiča chytili policajti v ten istý deň aj v okrese Dunajská Streda. Toho musela policajná hliadka prenasledovať, pretože na znamenie na zastavenie nereagoval. Podarilo sa im ho zastaviť na poľnej ceste pri obci Povoda.

Po vystúpení z auta sa 21-ročný vodič pokúsil o útek, policajti museli voči nemu použiť donucovacie prostriedky. Pri dychovej skúške nafúkal takmer dve promile. Za šoférovanie pod vplyvom alkoholu do jedného promile mu bol už tento rok políciou zadržaný vodičský preukaz.

Pred dvoma mesiacmi však úspešne absolvoval preskúšanie a vodičské oprávnenie tak získal späť. Poverený policajt ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže hroziť trest odňatia slobody až na dva roky.

Opití vodiči a cyklisti

Ako informovali policajti Trnavského kraja vykonali v predchádzajúcom týždni 3 544 dychových skúšok na alkohol, 27 z nich malo pozitívny výsledok.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová, nafúkalo 10 vodičov a 17 cyklistov. Dvaja vodiči nafúkali viac ako jedno promile, čím sa dopustili prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Policajti na cestách v Trnavskom kraji počas 39. týždňa zaevidovali 51 škodových udalostí a 27 dopravných nehôd. Ani jedna z nich nemala smrteľné následky, pri jednej utrpela ťažké zranenia jedna osoba. Pri jeden z nehôd zistili policajti u vodiča alkohol.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Alkohol za volantom
Zdroj: Webnoviny.sk – Opitých vodičov na slovenských cestách neubúda. Jeden narazil do nákladiaka, ďalší utekal pred políciou (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.