gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.11.2022 (Webnoviny.sk) – Podozriví pašeráci ľudí v pondelok z vanu prevážajúceho migrantov strieľali na maďarskú políciu. Naháňačka sa skončila bez zranení v maďarskom hlavnom meste.

Agenti z tamojšej protiteroristickej jednotky vzali v Budapešti po naháňačke, ktorá sa začala asi 20 kilometrov juhovýchodne od mesta, do väzby dvoch mužov. Informovala o tom polícia. Podozriví začali strieľať na políciu po tom, ako odmietli zastaviť na diaľnici M5 pri obci Inárcs.

Polícia pokračovala v prenasledovaní vanu, ktorý mal maďarské poznávacie značky, a na okraji Budapešti prinútila automobil zastaviť. Podozriví následne ušli do lesa a opäť vystrelili.  Policajt, ktorý najprv vypálil varovný výstrel, paľbu opätoval.

Polícia oblasť uzavrela a dvoch podozrivých, ktorí tvrdia, že sú Iračania, zadržali asi hodinu po začiatku naháňačky. Nikto neutrpel zranenia. Vo vane našli 21 migrantov, ktorí uviedli, že pochádzajú zo Sýrie. Dvojicu podozrivých obvinili z pašovania ľudí a útoku na verejného činiteľa.

Viac k témam: Budapešť, migračná kríza, Migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Pašeráci na diaľnici M5 strieľali na policajtov, naháňačka sa skončila až v hlavnom meste (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.