gtag('config', 'UA-130501671-1');

Elektromotor je zariadenie, bez ktorého by väčšina dnešnej výroby nebola vôbec možná. Vďaka prístroju, ktorý je schopný otáčať sa a meniť elektrickú energiu na jej mechanickú verziu, dokážeme dnes vo výrobných závodoch i domácnostiach fungovať oveľa jednoduchšie ako kedysi.

Medzi elektromotory môžeme zahrnúť slabšie jednofázové modely, ktoré sa skôr usídlili v domácich spotrebičoch a jednoduchých domácich pomocníkoch či elektrických zariadeniach.

Širokospektrálne využitie

Hoci jednofázové modely sú jednoduché na údržbu, dopyt po kvalitnejších a výkonnejších strojoch nenechal dlho čakať na odpoveď. Na svet prišli trojfázové elektromotory, ktoré za svoje objavenie vďačia Michaelovi Faradayovi. Vďaka rôznym otáčkovým možnostiam je možné ich využiť v mnohých priemyselných odvetviach a pri rôznych pracovných postupoch.

Primárnou funkciou je pohon

Avšak zužitkovať sa dajú trojfázové elektromotory aj v domácnosti. Ich primárnou funkciou je pohon. Osožné sú napríklad pri výrobe píly, a to domácej i priemyselnej. Okružná stolová píla dokáže slúžiť na rezanie menšieho i väčšieho palivového dreva. Elektromotor je vhodné vybrať v závislosti od typu a frekvencie využívania rezania.

Inštalácia elektromotora je pritom jednoduchá, takže ho dokáže realizovať napríklad aj zručnejší domáci majster. Ak si však nie ste istí, je vhodnejšie k zostavovaniu píly pozvať odborníkov.

Pre výber je najlepšie kontaktovať odborníkov

Pre výber elektromotora je vždy vhodnejšie kontaktovať renomovaných predajcov, ktorý disponujú kvalifikovanými odborníkmi. Tí vás budú celým procesom výberu radi sprevádzať a dajú pozor, aby všetko fungovalo tak ako má. Takisto vám pomôžu vybrať vhodné lineárne vedenia, ktoré sú potrebným doplnkom napríklad mnohých obrábacích strojov. Rezať s ich pomocou môžete nielen drevo a plast, ale dokonca aj hliník, oceľ a nerez.

Zdroj obrázka: natatravel/Shutterstock.com