gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.1.2023 (Webnoviny.sk) – Nitrianska polícia začala na základe zistených skutočností v prípade novoročného požiaru polyfunkčnej budovy na Cintorínskej ulici v Nitre trestné stíhanie vo veci všeobecné ohrozenie a poškodzovanie cudzej veci. Na sociálnej sieti o tom informovala nitrianska krajská polícia.

Na streche budovy sa intenzívny požiar rozhorel pred druhou hodinou v noci. Na mieste zasahovali hasiči a všetky záchranné zložky.

Hasiči bojovali niekoľko hodín

„Niekoľkohodinový boj so živlom si vyžiadal našťastie len obrovské materiálne škody. Jedna osoba bola hospitalizovaná na pozorovaní, pretože sa nadýchala splodín horenia,“ pripomenula polícia.

Na miesto udalosti boli privolaní špecialisti z Kriminalistického a expertízneho ústavu a statik. Niekoľko desiatok obyvateľov muselo byť evakuovaných.

Vyhlásili mimoriadnu situáciu

Viacerým z nich poskytol psychologickú pomoc tím posttraumatickej intervencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Mesto v súvislosti s požiarom po zasadnutí krízového štábu vyhlásilo mimoriadnu situáciu a deviatim osobám poskytlo náhradné ubytovanie v mestskom zariadení na Levickej ulici.

Presná príčina požiaru a vzniknuté škody sú naďalej predmetom vyšetrovania.

Viac k témam: Požiar, Trestné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Novoročný požiar polyfunkčnej budovy v Nitre bude mať dohru, polícia začala trestné stíhanie © SITA Všetky práva vyhradené.