gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.2.2023 (SITA.sk) – Je to na poslancoch v parlamente, či chcú podporovať takúto hitparádu populizmu, alebo či chcú byť zodpovední. Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) tak reagovala na návrh hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) na vyplácanie 500 eur za účasť vo voľbách.

Dodala, že apelovali na poslancov, aby zastavili takéto návrhy, ktoré vedú Slovensko ku krachu a nič dobré mu neprinesú. S takýmito návrhmi podľa nej štátna pokladnica do volieb neprežije. Remišová uviedla, že ich strana za návrh nezahlasuje, avšak podotkla, že zodpovedné by bolo, ak by za takéto návrhy nehlasovali žiadni poslanci parlamentu.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) predložilo do parlamentu návrh, na základe ktorého by mal štát každému, kto príde voliť v nasledujúcich predčasných voľbách do Národnej rady SR, vyplatiť 500 eur bez akýchkoľvek daní a odvodov.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda strany Za ľudí
Zdroj: SITA.sk – Remišová označila Matovičovu 500-eurovú odmenu za účasť na voľbách ako hitparádu populizmu © SITA Všetky práva vyhradené.