gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.4.2023 (SITA.sk) – Strana Demokrati nechápe, prečo hnutie Progresívne Slovensko (PS) kritizuje demokratických partnerov. Takéto útoky sú podľa nich nebezpečné pre demokraciu, keďže napomáhajú extrémistom i Robertovi Ficovi (Smer-SD). Demokrati to uviedli vo svojom stanovisku.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Kritika podľa Demokratov ide po ruke rétorike strany Hlas-SD a nie je postavená na faktoch. Politický subjekt doplnil, že PS paradoxne robí to, na čo dlhodobo poukazuje, a to hľadá nepriateľa tam, kde nie je.

My Demokrati v politike reprezentujeme slušnú a konštruktívnu politiku bez hádok. Preto preferujeme spoluprácu a spájanie demokratických síl, pomenovanie skutočných problémov Slovenska a predstavovanie riešení a odmietame, aby sa demokratické spektrum opäť zaoberalo hádkami a krajinu tak odovzdalo ašpirujúcemu diktátorovi Ficovi,“ uvádza strana v stanovisku. Demokrati doplnili, že sa nemienia nechať zatiahnuť do neférových a emotívnych osobných útokov.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Demokrati nechápu, prečo PS pomáha extrémistom a Ficovi a stavia sa na stranu Pellegriniho © SITA Všetky práva vyhradené.