gtag('config', 'UA-130501671-1');

13.4.2023 (SITA.sk) – Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že pochybuje o „spoľahlivosti“ správ o údajných rozsiahlych sporoch medzi ruskými predstaviteľmi. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Neviem, na čom sú tieto správy (o vzájomných bojoch) založené, ale pochybujem o ich spoľahlivosti a autorovom pochopení podstaty toho, čo sa deje v Rusku,“ odpovedal na otázku CNN o novej sérii utajených dokumentov amerických tajných služieb, o ktorej ako prvý písal denník New York Times.

V Rusku je podľa týchto dokumentov konflikt medzi Federálnou bezpečnostnou službou (FSB) a ministerstvom obrany v súvislosti s počtom ruských obetí vo vojne na Ukrajine. Peskova sa konkrétne pýtali aj na stretnutie z 22. februára medzi ruským vodcom Vladimirom Putinom, ministrom obrany Sergejom Šojguom a šéfom Vagnerovej skupiny Jevgenijom Prigožinom, ktoré pravdepodobne vyriešilo verejný spor o dodávky munície. „Nič o tom neviem,“ povedal Peskov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Vagnerovci
Zdroj: SITA.sk – Hovorca Kremľa Peskov sa vyjadril k vnútorným sporom najvyšších ruských predstaviteľov © SITA Všetky práva vyhradené.