gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.6.2023 (SITA.sk) – Ministerstvo obrany USA uzavrelo s americkou firmou Global Military Products zmluvu v hodnote viac ako 118 miliónov dolárov na nákup a dodávku samohybných protilietadlových systémov Gepard pre Ukrajinu. Informuje o tom web Ukrajinská pravda, ktorý cituje americký rezort obrany.

„Spoločnosť Global Military Products Inc získala kontrakt v hodnote 118 375 740 dolárov na nákup a dodávku protilietadlových systémov Gepard,“ uviedol Pentagon.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

USA v stredu oznámili ďalší balík vojenskej pomoci Ukrajine v sume 300 miliónov dolárov. Jeho súčasťou je nové vybavenie protileteckej obrany, delostrelectva, protitankové zbrane a munícia predovšetkým pre ručné zbrane.

Konkrétne balík zahŕňa muníciu pre systémy protivzdušnej obrany Patriot, rakety protivzdušnej obrany AIM-7, systémy protivzdušnej obrany Avenger, protilietadlové systémy Stinger, presne navádzanú leteckú muníciu, letecké rakety Zuni a muníciu pre drony.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Dron, Munícia, Protilietadlový systém Gepard, Protiraketový systém Patriot, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ukrajina dostane od USA nakúpené protilietadlové systémy Gepard, balík zahŕňa aj protivzdušnú obranu Patriot © SITA Všetky práva vyhradené.