gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.6.2023 (SITA.sk) – Čečenský vodca Ramzan Kadyrov stratil kontakt so svojím švagrom bojujúcim na Ukrajine. Ako referuje web Politico, Adam Delimchanov údajne utrpel zranenia, keď ukrajinské sily v uplynulých dňoch oslobodili územia predtým okupované Ruskom.

Kadyrov vo vyhlásení na Telegrame uviedol, že so švagrom, ktorý velí ruským silám na Ukrajine, sa nevie spojiť odvtedy, ako Ukrajinci zasiahli viaceré ruské pozície na frontovej línii na juhu a východe Ukrajiny.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Neviem sa skontaktovať s Adamom Delimchanovom. Žiadam ukrajinskú spravodajskú službu, aby poskytla informácie o presných miestach a pozíciách, ktoré boli zasiahnuté, aby som mohol nájsť svojho drahého švagra,“ napísal Kadyrov.

Televízny kanál Zvezda prevádzkovaný ruským ministerstvom obrany predtým informoval, že Delimchanov bol zranený na Ukrajine. Delimchanov velí jednotkám zo severokaukazskej pobočky Rosgvardie.

Delimchanov je momentálne členom ruskej vládnej strany Jednotné Rusko. V minulosti po rozpade Sovietskeho zväzu však bojoval za nezávislosť Čečenska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Kadyrov hľadá svojho švagra, ktorý bol zranený na Ukrajine, tamojšiu rozviedku žiada o informácie © SITA Všetky práva vyhradené.