gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.6.2023 (SITA.sk) – Na palube preplnenej rybárskej lode s migrantmi, ktorá sa minulý týždeň potopila pri Grécku, bolo odhadom 350 Pakistancov.

V parlamente to povedal pakistanský minister vnútra Rana Sanaulláh Chán s tým, že sa obávajú, že mnohí nezvestní sú po smrti.

Zachránili len 104 ľudí

V čase nešťastia, 14. júna, bolo na lodi odhadom 700 ľudí, hoci presný počet nie je potvrdený. Zachránili len 104 ľudí, z toho 12 Pakistancov. Dosiaľ potvrdili len 82 úmrtí.

„Vládu dosiaľ kontaktovalo 281 rodín s tým, že ich synovia a blízki by mohli byť medzi tými na lodi,“ povedal minister zákonodarcom.

Pakistanské úrady v súčasnosti zbierajú vzorky DNA od ľudí, ktorí tvrdia, že ich príbuzní boli na lodi, aby pomohli pri identifikácii tiel.

Zaplatili tisíce dolárov

Vláda tiež spustila záťah na obchodníkov s ľuďmi, ktorí sprostredkovali cestu pre Pakistancov na lodi. Úrady tvrdia, že im obete za cestu zaplatili päť až osem tisíc dolárov. Polícia dosiaľ v súvislosti s nehodou lode zatkla 17 podozrivých prevádzačov.

V Grécku sú pre nešťastie na mori vo vyšetrovacej väzbe deviati Egypťania. Tí čelia obvineniam z účasti v zločineckej skupine, neúmyselného zabitia a havárie lode.

Viac k témam: Migranti, Utečenci
Zdroj: SITA.sk – Na lodi so stovkami migrantov, ktorá sa potopila pri Grécku, bolo približne 350 Pakistancov © SITA Všetky práva vyhradené.