gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.6.2023 (SITA.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin podľa zdroja z ukrajinskej spravodajskej služby rýchlo odišiel z Moskvy do svojej rezidencie v meste Valdaj, ktoré leží približne 400 kilometrov severozápadne od Moskvy.

„Máme už informáciu, že Putin odišiel z Moskvy. Previezli ho do mesta Valdaj,“ uviedol web Ukrajinská pravda, ktorý citoval zdroj z ukrajinskej spravodajskej služby.

Ruská investigatívna webová stránka Važnyje istorii konštatovala, že Putinovo lietadlo vyštartovalo z Moskvy a stratilo sa z radarov. Špeciálne lietadlo ruského prezidenta podľa údajov služby FlightRadar odštartovalo smerom na Petrohrad v sobotu o 14:16 moskovského času a tejto službe, ktorá sleduje polohu lietadiel, sa stratilo nad Tverskou oblasťou.

Mesto Valdaj sa nachádza v Novgorodskej oblasti pri hraniciach s Tverskou oblasťou. Jedna z Putinovych rezidencií je aj v Tverskej oblasti. V lietadle je zariadenie na riadenie ruských ozbrojených síl.

Viac k témam: Moskva, Ruský prezident, Valdaj, Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Je Putin v Moskve? Jeho špeciál odletel a ukrajinskí tajní hovoria o meste Valdaj © SITA Všetky práva vyhradené.