gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.6.2023 (SITA.sk) – Rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej opätovne nekandidovať na post hlavy štátu je pevné a nebude ho ľutovať.

Rozhodnutie je pevné

Ako ďalej uviedla v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy, každé svoje rozhodnutie robí poctivo, nie je to výsledok náhleho emočného stavu. „Rozhodnutie je pevné, na ktoré sa viem spoľahnúť alebo oprieť sa oňho aj v budúcnosti,“ uviedla.

Čaputová dodala, že jej je úprimne ľúto, ak sklamala niektorých ľudí, ktorí očakávali opačné rozhodnutie. „Podstatou a jadrom môjho rozhodnutia je nedostatok síl s potenciálnym výhľadom na ďalších šesť rokov, ohľad na rodinu či zdravie. Nechcem sa pristihnúť pri tom, že som karikatúrou samej seba,“ tvrdí prezidentka.

Šokovaná z vlny podpory

Po výkone mandátu sa chce podľa vlastných slov venovať právu vo verejnom záujme. Venovala sa mu ešte pred tým, ako sa stala hlavou štátu.

„Mám to vo svojej DNA a považujem to za zmysluplné. Aj všetko to, čo som sa mohla počas svojho profesionálneho života naučiť, či už ako právnička, advokátka, politická skúsenosť vnímam ako svoj záväzok voči spoločnosti a demokracii,“ povedala.

Príjemne ju šokovala vlna podpory, ktorá sa jej dostala po rozhodnutí nekandidovať v najbližších prezidentských voľbách. „Stretla som sa s tak úžasnou vlnou podpory, pochopenia, povzbudenia, vďačnosti, ktorá ma v tej miere, v akej som ju dostala, prekvapila až šokovala. Bolo to v istom zmysle nové poznanie, ten hlas zaznel úžasne a silno. Som za to veľmi vďačná,“ uviedla

Viac k témam: Prezidentka SR, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová priblížila svoju budúcnosť a je jej úprimne ľúto, ak sklamala niektorých ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.