gtag('config', 'UA-130501671-1');

25.6.2023 (SITA.sk) – Potlačením vzbury ruských žoldnierov Wagnerovcov pod vedením Jevgenija Prigožina sa nestabilita v Rusku neskončila.

Politika proputinovských šialencov

Naopak, Rusko bude dlhodobo ohrozovať mier a stabilitu pre slovenských občanov. Povedal to generál Pavel Macko v nedeľu na tlačovej konferencii strán združených na spoločnej kandidátke Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana.

„Politickí šialenci, ktorí spochybňujú naše členstvo v Európskej únii a v NATO, a chcú predlžovať našu závislosť na Rusku, z nás robia rukojemníkov ruských záujmov. Aj vďaka politike proputinovských šialencov, ako je Robert Fico a Andrej Danko, je náš štát stále závislý na dodávkach plynu, ropy aj jadrového paliva z Ruska,“ skonštatoval Macko.

Ukončenie závislosti na ruskom plyne a rope

Ako ďalej dodal, dokonca aj po vypuknutí ruskej agresie na Ukrajine populisti obhajovali ruské záujmy, spochybňovali ruské vojnové zločiny a vyzývali na zrušenie sankcií voči Rusku.

„Namiesto ponuky mieru, bezpečnosti a stability pre slovenských občanov organizujú pochody za mier a beztrestnosť pre ruských agresorov,“ poukázal. Zdôraznil, že na rozdiel od proputinovských politikov, oni nechcú ruský režim na Slovensku.

V prípade vstupu do parlamentu chcú dať do poriadku naše spravodajské služby a potlačiť sieť ruských špiónov. Presadzovať chcú ukončenie závislosti na ruskom plyne a rope, hľadať náhrady za nerasty a prehlbovať vzťahy Slovenska v rámci Európskej únie a NATO.

Viac k témam: Ruský prezident, Sankcie proti Rusku, Vzbura v Rusku – Jevgenij Prigožin (wagnerovci), Wagnerova skupina
Zdroj: SITA.sk – Potlačením Prigožinovej vzbury sa nestabilita v Rusku neskončila, myslí si generál Macko © SITA Všetky práva vyhradené.