gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.7.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské obranné sily pokračujú v postupe na bachmutskom, melitopoľskom a berďanskom fronte, pričom za posledný týždeň oslobodili 37 kilometrov štvorcových. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda s odvolaním sa na námestníčku ukrajinského ministra obrany Hannu Maľar.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Na východe pokračujú útočné aj obranné akcie. Postupujeme na bachmutskom fronte, zatiaľ čo nepriateľ pokračuje v útoku na sektory Lyman, Avdijivka a Marinka. Nepriateľ sa snaží vytlačiť naše jednotky z pozícií, ale dostáva primeraný odpor. V súčasnosti sú tam ťažké boje,“ informovala Maľar prostredníctvom komunikačnej platformy Telegram.

Dodala pritom, že minulý týždeň sa v dôsledku zlepšenia operačnej situácie a vyrovnania frontovej línie oslobodená oblasť zväčšila o deväť kilometrov štvorcových. Zároveň sa podľa nej za týždeň zdvojnásobil počet ruských útokov na východe.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Na juhu ukrajinské obranné sily postupujú na melitopoľskom a berďanskom fronte, najmä v oblastiach Novodarivka, Prjutne, Novodanylivka, Robotyne, Novosilka a Staromajorske. Obrancovia podľa Maľar uspeli na všetkých frontoch na juhu, pričom za posledný týždeň oslobodili 28,4 kilometra štvorcového. Celkovo tak dosiahla oslobodená plocha na juhu 158,4 kilometra štvorcového.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci za týždeň oslobodili ďalšie územia na východe a juhu Ukrajiny, počet ruských útokov sa však zdvojnásobil © SITA Všetky práva vyhradené.