gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.7.2023 (SITA.sk) – Podpredsedníčka strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) a Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Denisa Saková sa pokúsi vyzbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze branno-bezpečnostného výboru.

Ako ďalej uviedol predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini na štvrtkovej tlačovej besede, na schôdzi výboru budú požadovať aj účasť dočasne povereného ministra vnútra a zároveň predsedu vlády Ľudovíta Ódora. Premiér a prezidentka Zuzana Čaputová podľa lídra Hlasu-SD nepovedali žiadne konkrétne dôvody, prečo bol Šimko pozbavený funkcie viesť rezort vnútra.

Keď nechcel Ódor na verejnosti povedať o detailoch, ktoré sú dôvodom na odvolanie Ivana Šimka z funkcie ministra vnútra, má tak urobiť na mimoriadnom branno-bezpečnostnom výbore. Ten môže prebiehať v utajenom režime, a tak môže Ódor povedať všetko, čo treba,“ tvrdí Pellegrini.

Viac k témam: branno-bezpečnostný výbor, Minister vnútra SR, Podpredseda strany Hlas-SD, Predseda strany Hlas-SD, Premiér Slovenskej republiky, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Saková chce zvolať branno-bezpečnostný výbor, pri odvolaní ministra vnútra vraj Ódor a Čaputová nepovedali všetko © SITA Všetky práva vyhradené.