gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.7.2023 (SITA.sk) – Stáva sa, že pokiaľ pracujete vo väčšej firme a ste tam spokojný, nie ste jediným členom vašej rodiny, ktorý je tam zamestnaný. Amazon v Seredi zamestnáva vyše 2500 ľudí a táto šanca je teda pomerne vysoká. Je to aj prípad Petra a Daniela Paškovcov, ktorí neplánovane pokračujú v rodinnej tradícii a v rámci sviatku Dňa rodičov sa zamysleli nad tým, ako im táto spoločná skúsenosť pomohla vnímať ďalšie stránky toho druhého.

Peter Paška pracuje v Safety tíme ako technik bezpečnosti a syn Daniel ako Interim Team líder na oddelení Inbound, čo je pomenovanie pre oddelenie vykládky, resp. príjmu kamiónov. Obaja nastúpili do Amazonu na jeseň 2020, najprv otec Peter a následne syn Daniel. „Myslím, že to bol hlavne môj popud, ktorý ho presvedčil, že je tu fajn a nemá sa tu čoho obávať,“ rozpomína sa pán Peter. Neplánovane tak rozvinul rodinnú tradíciu. „So synom sme predtým spolu nikdy nepracovali, ale zrejme to máme v rodine, pretože ja som zase v minulosti pracoval vo fakultnej nemocnici v Nových Zámkoch s mojím otcom. A nie je to jediná podobnosť, otec bol tiež bezpečnostný technik,“ pomenúva zaujímavé paralely pán Peter. Obaja sa kvôli lepšej dostupnosti k práci presťahovali do Galanty a okrem vzájomnej blízkosti považujú za skvelé aj to, že vďaka spoločnej ceste do práce vedia aj ušetriť.

V Amazone pracujú každý na inom pracovisku. „Dokonca od apríla tohto roka sme boli na úplne inej zmene, jeden na modrej a druhý na červenej. Čo znamená, že sme sa vôbec nestretávali,“ vysvetľuje Daniel. Stávalo sa mu však, že v práci niečo potreboval a do vysielačky sa zahlásil ako člen oddelenia Inbound. „No hneď ako som počul, kto sa mi ozval, automaticky som ho oslovoval oco,“ smeje sa Daniel.

Do vratkového centra v Seredi nastúpil každý z nich s inými pracovnými aj životnými skúsenosťami, zhodujú sa však v jednom. „Keď som sem nastúpil, bezpečnostného technika som robil už 13 rokov. A bol som prekvapený z bezpečnostnej úrovne Amazonu. Prvé dva mesiace som chodil s otvorenými ústami a čudoval sa, ako dobre sa to dá všetko nastaviť,“ hodnotí kvalitu pracovného prostredie otec Peter a syn Daniel dodáva: „Ja nemám až také pracovné skúsenosti, prišiel som sem hneď po vysokej škole. Pre mňa to bolo niečo nové. A bol som, v pozitívnom zmysle slova, dosť prekvapený z toho, ako funguje práca v takomto závode. Nastúpil som počas pandémie a videl som ako fungujú riešenia všetkých s tým súvisiacich obmedzení.“

A ako na pracovisku vnímajú jeden druhého? „Keď sa zamyslím nad tým porovnaním, tak v práci je určite iný,“ opisuje svoj pohľad pán Peter. „Doma pomôže, len keď sa mu povie, ale naopak v práci je veľmi iniciatívny. To mi vždy naznačia aj naše konštruktívne pracovné rozhovory, kde riešime ako, alebo čo, vylepšiť,“. Daniel to potvrdzuje. „Pracovať s otcom je veľmi zaujímavé, vzhľadom k tomu, že máme dobrý vzťah aj doma. V práci to vnímam rovnako, vážim si ho a vieme viesť aj zaujímavé pracovné debaty,“ dodáva.

V seredskom Amazone, samozrejme, nie sú jedinými pokrvnými príbuznými. „Zaregistroval som tu viacero rodín, aj u nás na vykládke sú napríklad spolu mama a syn. A z toho, čo vieme, funguje sa im spolu dobre,“ hovorí Daniel. A čo ďalší členovia rodiny Paškovcov, neplánuju rozšíriť Amazon family? „Mám ešte mladšiu dcéru, ale tá má na prácu ešte dosť času, takže sem ju v najbližšej dobe začleniť neplánujeme,“ usmieva sa Peter Paška.

Deň rodičov má podčiarkovať uznanie a podporu úlohy rodičov pri výchove detí, keďže sú každodennými vychovávateľmi a životnými vzormi, ktorí si zaslúžia našu úctu, vďaku a rešpekt za ich odovzdanosť, starostlivosť, hodnoty a rady.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Rodina
Zdroj: SITA.sk – Deň rodičov vedia osláviť aj v práci. Peter a Daniel Paškovci pokračujú v rodinnej tradícii © SITA Všetky práva vyhradené.