gtag('config', 'UA-130501671-1');

25.7.2023 (SITA.sk) – Po Grécku, Taliansku či Tunisku bojujú s lesnými požiarmi v ďalšej populárnej dovolenkovej destinácii – v Chorvátsku.

Ako referuje web news.sky.com, takmer 100 hasičov a 16 hasičských vozidiel vyslali do oblasti Dubrovníka, aby uhasili požiar rozdúchaný silným vetrom a intenzívnou horúčavou. Pri hasení plameňov pomáha i hasičská jednotka chorvátskeho letectva a jej dve špecializované lietadlá.

Watching fire fighter planes from cavat putting out the wildfires in the Croatia mountains #dubrovnik #cavtat pic.twitter.com/Vbu8l2BD7o
— Sal P (@Purplestar21) July 25, 2023

Predpokladá sa, že v oblasti Dubrovníka sa momentálne nachádzajú desaťtisíce turistov. Jeden z miestnych obyvateľov povedal chorvátskemu denníku Dubrovacki Dnevnik, že požiar pri dedine Zavrelje sa „veľmi rýchlo rozšíril“ a zachvátil veľkú oblasť.

Spomenutá obec leží asi 12 kilometrov od Dubrovníka na polceste medzi dubrovníckym letiskom a týmto historickým mestom.

Massive fire in the area of Soline, Croatia, Dubrovnik #croatiafire #fire #summerfire #croatiasummer #croatiaburning #dubrovnik #soline #Croatia pic.twitter.com/aLEL3aIRta
— Gilles Varone (@GillesVarone) July 25, 2023

Viac k témam: Lesné požiare v Chorvátsku, Lesný požiar
Zdroj: SITA.sk – V Chorvátsku sa rozhorel ďalší lesný požiar, pri Dubrovníku zasahuje takmer sto hasičov (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.