gtag('config', 'UA-130501671-1');

30.7.2023 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj varoval, že vojna sa vracia späť do Ruska. Vo videoodkaze z Ivano-Frankivska, niekoľko hodín po útoku dronov na Moskvu, povedal, že útoky na ruskom území sú „nevyhnutný, prirodzený a absolútne spravodlivý proces“ vojny medzi oboma krajinami. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajina podľa jej prezidenta silnie. „Dnes je 522. deň takzvanej špeciálnej vojenskej operácie, o ktorej si ruské vedenie myslelo, že potrvá len pár týždňov,“ povedal Zelenskyj vo videu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu ráno vyhlásilo, že zneškodnili v hlavnom meste tri ukrajinské drony. Dva z nich narazili do dvoch administratívnych budov a podľa moskovského starostu spôsobili mierne škody. Pre incident aj na krátko zastavili prevádzku letiska Vnukovo.

Rusko tradične obvinilo z útoku dronmi Kyjev. Ukrajina sa k útokom v Rusku priznáva zriedka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruský rezort obrany tiež obvinil Ukrajinu z toho, že v noci útočila dronmi na anektovaný polostrov Krym. Podľa úradov, na ktoré sa odvoláva ruská tlačová agentúra Tass, 16 dronov zničili a ďalších deväť zastavili.

Viac k témam: Drony, Krym, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, útok dronmi
Zdroj: SITA.sk – Vojna sa vracia do Ruska, vyhlásil Zelenskyj po útoku dronov v Moskve (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.