gtag('config', 'UA-130501671-1');

10.8.2023 (SITA.sk) – Vo Vysokých Tatrách odstraňujú škody, ktoré po sebe zanechali v uplynulých dňoch búrky. V stredu sa tam pracovníci Správy Tatranského národného parku (TANAP) pustili do opráv mostíkov, ale aj odstraňovania popadaných stromov.

V okolí Popradského plesa zreparovali drevnú lávku ponad Hincov potok, ktorú turisti míňajú počas cesty magistrálou medzi Štrbským a Popradským plesom, ako aj dva mostíky cez Ľadový potok vtekajúci do plesa zo Zlomiskovej doliny. Informovala o tom Správa TANAPu na sociálnej sieti.

Pracovníci národného parku z ochranného obvodu Vyšné Hágy odstraňovali aj vyvrátené kmene stromov, ktoré blokovali cestu na Popradské pleso. Zároveň opravili poškodené zábradlie na Symbolickom cintoríne a osadili tiež dve nové lavičky na brehu jazera.

V najbližších dňoch bude podľa Správy TANAPu nasledovať oprava nosnej konštrukcie dreveného premostenia na zimnom chodníku medzi Štrbským a Popradským plesom, ktorú poškodil vyvrátený strom. Nanovo chcú tiež postaviť postaviť mostík medzi Jazierkami lásky a niekdajším liečebným domom Helios, ktorý počas výdatných lejakov odniesla voda aj s časťou brehu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Burky, oprava mostov, Popradské Pleso, Štrbské pleso, Symbolický cintorín, TANAP Tatranský národný park, Vyšné Hágy
Zdroj: SITA.sk – V Tatranskom národnom parku odstraňujú škody po silných búrkach, opravy sa týkajú viacerých lokalít (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.