gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.8.2023 (SITA.sk) – Rusko v noci na utorok zaútočilo raketami na Ľvovskú oblasť na západe Ukrajiny. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Úlomky rakiet podľa šéfa vojenskej správy Ľvovskej oblasti Maksyma Kozyckého dopadli na obytné domy a supermarket.

Ľvovský starosta Andrij Sadovyj prostredníctvom komunikačnej platformy Telegram uviedol, že poškodených bolo viac ako sto bytov a zničená bola materská škola, ale nie sú žiadne obete na životoch. Najmenej štyrom ľuďom podľa neho poskytli lekársku pomoc, no nehlásili žiadne úmrtia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Podľa Kozyckého boli poškodené aj domy v obciach Stavčany a Suchovolja, pričom ľudia v Stavčanoch utrpeli ľahšie zranenia.

#Russian invaders launched a missile attack on #Lviv, according to local authorities. One of the rockets flew into the courtyard of a kindergarten.

There are no victims. pic.twitter.com/FzcD38480d— NEXTA (@nexta_tv) August 15, 2023

‼️The Russians launched a missile strike on #Lviv this morning. Most of the missiles were shot down, but there was a hit in the yard of a kindergarten, Mayor Andriy Sadovyi said.

More than a hundred flats were damaged, and a kindergarten was destroyed.

?: Andriy Sadovyi /… pic.twitter.com/TTUCd1M9oK— KyivPost (@KyivPost) August 15, 2023

Tonight #Russia hit another strategic military kindergarten in #Lviv. Where kids used to play is now a 9 meters deep funnel. pic.twitter.com/ekHAqbxEb3— Kostiantyn Korobov (@Korobov_K) August 15, 2023

Viac k témam: Ľvov, rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusko útočilo raketami na Ľvovskú oblasť, zasiahli obytné domy aj materskú školu (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.