gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.8.2023 (SITA.sk) – Bývalý policajt Roman Stahl obvinený v rámci policajnej akcie Ezechiel 7 ostane stíhaný na slobode.

Najvyšší súd v pondelok totiž zamietol sťažnosť prokurátora voči verdiktu Špecializovaného trestného súdu, ktorý v nedeľu 13. augusta obvineného do väzby nevzal a prepustil ho zo zadržania.

Ako dôvod na väzb Stahla prokurátor uvádzal obavu z možného ovplyvňovania svedkov. Pondelkové rozhodnutie najvyššieho súdu je právoplatné.

Roman Stahl je obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny za skutky, ktoré figurujú aj v kauze Očistec, a za tri samostatné skutky prijímania úplatku. Stíhaný je spolu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a podnikateľom Norbertom Bödörom.

Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry sa prípad Ezechiel 7 týka podozrení z korupcie v kauzách Doprastav, Váhostav a Technopol, „keď mali vtedajší predstavitelia Policajného zboru manipulovať trestné stíhania v prospech podozrivých oligarchov, a to za úplatky presahujúce 90-tisíc eur“.

Viac k témam: Akcia „Ezechiel 7“, Akcia „Očistec“, Bývalý policajný prezident, Doprastav, expolicajt, Kauza Technopol, obvinenie z prijímania úplatku, Ovplyvňovanie svedkov, Váhostav, Zločinecká skupina
Zdroj: SITA.sk – Expolicajt Stahl ostane stíhaný na slobode, najvyšší súd zamietol sťažnosť prokurátora © SITA Všetky práva vyhradené.