gtag('config', 'UA-130501671-1');

26.8.2023 (SITA.sk) – Ruský systém protivzdušnej obrany S-400 Triumf, ktorý bol v stredu zničený na okupovanom polostrove Krym, zasiahla raketa ukrajinskej výroby. V rozhovore pre Ukrajinské rádio to povedal tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Raketa bola nová, úplne moderná. Ide o produkt nášho obranného priemyslu, nášho programu, ktorý odštartoval v roku 2020 … Je to náš nový produkt, ktorý sa ukázal ako úplne bezchybný,“ povedal Danilov. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Ruský systém protivzdušnej obrany ďalekého a stredného dosahu S-400 Triumf zničili výbuchy, ktoré nastali v stredu 23. augusta pri obci Olenivka na Myse Tarchankut na Kryme. Podľa spravodajstva ukrajinského ministerstva obrany systém S-400 Triumf bol úplne zničený a explodovali aj rakety, ktoré v ňom boli.

Russian S-400 complex was destroyed in the occupied #Crimea.

„Today, an explosion took place near the village of Olenivka on Cape Tarkhankut in the temporarily occupied Crimea, which destroyed the Russian long and medium-range S-400 Triumph anti-aircraft missile system,“ GUR pic.twitter.com/AQbmcZhcpO— War&Peace (@realpeacenotwar) August 26, 2023

Viac k témam: Krym, Olenivka, rusko-ukrajinský konflikt, Systém protivzdušnej obrany S-400 Triumf
Zdroj: SITA.sk – Ruský systém S-400 Triumf na Kryme zničila ukrajinská raketa (video) © SITA Všetky práva vyhradené.