gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.8.2023 (SITA.sk) – V Banskej Bystrici pacient počas prevozu ukradol sanitku. Muž bol prevážaný z psychiatrickej klinky a v sanitke sa správal agresívne.

„Dostal sa z bezpečnostných popruhov a ohrozoval zdravotníčku. Tá v obave o svoje zdravie požiadala vodiča, aby zastavil,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na sociálnej sieti. Zdravotníčka i vodič následne urýchlene sanitku opustili, a prevážaný muž to využil.

„Sadol si na miesto vodiča a s otvorenými dverami a zapnutými majákmi sa rútil po rýchlostnej ceste smerom na Zvolen,“ opisuje polícia.

„Na zjazde ho však už čakala policajná hliadka Obvodného oddelenia Sliač, ktorej sa vozidlo podarilo zastaviť a samozvaného agresívneho vodiča záchranky policajti spacifikovali, čím definitívne ukončili jeho jazdu,“ dodávajú policajti. Proti mužovi začal banskobystrický vyšetrovateľ trestné stíhanie pre neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.

Viac k témam: Krádež, Pacient, Sanitka, Trestné stíhanie
Zdroj: SITA.sk – Pacient počas prevozu z psychiatrickej kliniky ukradol sanitku, správal sa agresívne a ohrozoval zdravotníčku (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.