gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.8.2023 (SITA.sk) – Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) apeluje na predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Andreja Danka, aby sa vzdal titulu.

„Na problém plagiátorstva v dizertačnej práci pána Andreja Danka opakovane upozorňujeme, no aj napriek zmene zákona nedošlo k vzdaniu sa titulu zo strany pána predsedu SNS,“ uviedli zástupcovia študentov v statuse na sociálnej sieti. Šéfovi národniarov predpripravili aj potrebné tlačivo, ktoré stačí len podpísať, a plánujú ho zaslať na adresu SNS a pre istotu aj na ich e-mail.

„Veríme, že tentokrát sa pán Danko vzdá titulu a dokáže, že k vysokým školám, vzdelaniu a vzdelanosti, študentom a študentkám stavia s úctou, zodpovednosťou a ctí si hodnoty etiky a integrity akademického písania i pôsobenia ako takého,“ uviedla ŠRVŠ, ktorá aj v minulosti upozorňovala na podvodne získané tituly politických predstaviteľov, čo podľa zástupcov študentstva závažne vplýva na kvalitu a reputáciu slovenského vysokého školstva.

„Novela zákona o vysokých školách umožňuje vrátenie titulu, pričom je na vzdanie sa potrebné úradne overené tlačivo, ktoré je zaslané rektorovi alebo rektorke inštitúcie, kde bol daný titul získaný,“ objasňuje ŠRVŠ.

Viac k témam: dizertačná práca, Plagiátorstvo, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Titul, Vysoké školy, Vzdelanie
Zdroj: SITA.sk – Študentská rada vysokých škôl opätovne apeluje na predsedu SNS Danka, chcú aby sa vzdal titulu © SITA Všetky práva vyhradené.