gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.8.2023 (SITA.sk) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vyjadruje veľkú úctu a vďaku všetkým hrdinom Slovenského národného povstania (SNP).

SNP je podľa samospráv mimoriadne dôležitou historickou udalosťou. „SNP má obrovský vojenský, politický a vlastenecký význam. Aj z tohto dôvodu stovky miest a obcí združených v ZMOS si v uplynulých dňoch pripomínali SNP pri pamätníkoch, ktorými sú ukotvené tieto dôležité dejinné udalosti v našich mestách a obciach a sú symbolmi historickej pamäte,“ uviedol pre agentúru SITA predseda ZMOS Jozef Božík.

Do SNP sa okrem Slovákov zapojili aj príslušníci desiatok ďalších národov a národností a patrí medzi najväčšie povstania proti nacizmu počas druhej svetovej vojny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výročie SNP (fotografie)

„ZMOS si ctí históriu a vytvára predpoklady na to, aby sa jej poznatky rozširovali a boli súčasťou formovania hodnotovej samosprávy v obciach a mestách na Slovensku,“ uzavrel Božík.

Viac k témam: Demokracia, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: SITA.sk – SNP je dôležitou historickou udalosťou, podľa ZMOS má obrovský vojenský, politický a vlastenecký význam © SITA Všetky práva vyhradené.