gtag('config', 'UA-130501671-1');

30.8.2023 (SITA.sk) – Ruské ministerstvo obrany zavádza reštrikcie a cenzúru na informácie o vojne na Ukrajine. Snaží sa tak cenzurovať sťažnosti z frontu a správy o vojenských úspechoch Ukrajiny. Uviedla to americká nezisková organizácia Inštitút pre štúdium vojny (ISW). Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Zmena v informovaní

ISW poukázal na to, že ruský rezort obrany v poslednom období zmenil spôsob denného poskytovania správ v snahe redukovať objem informácií o vojne.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Inštitút pripomenul, že ruské ministerstvo obrany v minulosti zverejňovalo denné správy, ktoré sa líšili od správ tlačových služieb jednotlivých zoskupení ruskej armády.

Odkopírovaný text

Avšak 29. augusta tlačové služby všetkých ruských vojenských zoskupení zverejnili text odkopírovaný z dennej správy ministerstva a nie svoje originálne texty.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

„Ruský rezort obrany sa dôsledne snaží vytvoriť informačnú politiku, ktorá bude poskytovať obmedzené informácie z frontových línií,“ uzavrel Inštitút pre štúdium vojny.

Viac k témam: Cenzúra, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Z frontu chodia sťažnosti a správy o úspechoch Ukrajincov, Kremeľ sa ich snaží cenzurovať © SITA Všetky práva vyhradené.