gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.9.2023 (SITA.sk) – Žiaci v ukrajinskej Poltavskej oblasti dostanú možnosť učiť sa ďalší cudzí jazyk – poľštinu. Ako referuje web life.pravda.com.ua, potvrdil to šéf regionálnej rady v spomenutej oblasti Oleksandr Bilenkyj.

Kemp učiteľov v Krakove

Po vypuknutí vojny na Ukrajine našli v Poľsku útočisko desaťtisíce ukrajinských rodín, ktoré utiekli z rodnej krajiny. Mnohí sa rozhodli usadiť v tejto krajine Európskej únie alebo si tam prinajmenšom nájsť dlhodobejšie zamestnanie.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Štúdium poľštiny budú zavádzať v troch etapách. Najprv pre učiteľov zorganizujú desaťdňový kemp v Krakove a potom sa budú konať semináre na školách a tiež súťaže a olympiády pre žiakov.

Kvalita nie kvantita

Ukrajinský minister školstva Oksen Lisovyj nedávno v rámci zefektívnenia vzdelávacieho procesu navrhol zníženie počtu predmetov.

Argumentoval, že dôležitá nie je kvantita, ale kvalita predmetov, ktoré študenti absolvujú. Podotkol však, že prírodovedné a humanitné odbory sa redukovať nebudú.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Viac k témam: cudzí jazyk, Žiaci
Zdroj: SITA.sk – Deti v Poltavskej oblasti sa môžu učiť poľštinu ako ďalší cudzí jazyk, ukrajinský minister školstva navrhol zníženie počtu predmetov © SITA Všetky práva vyhradené.