gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.9.2023 (SITA.sk) – Svet si v piatok pripomína 84. výročie vypuknutia II. svetovej vojny. Ako pripomenul generál a politik Pavel Macko, vojská nacistického Nemecka začali 1. septembra 1939 brutálnu okupáciu Poľska.

„Bohužiaľ, od prvého dňa sa k tejto agresii pridal aj slovenský vojnový štát. O 17 dní neskôr napadol Poľsko aj ZSSR vtedajší spojenec nacistického Nemecka a osud Poľska bol spečatený. Vypukla najstrašnejšia vojna v dejinách ľudstva, ktorá si po celom svete vypýtala viac ako 65 miliónov ľudských obetí,“ uviedol Macko.

V tejto súvislosti odmietol Macko akékoľvek úvahy o vystúpení z Európskej únie a NATO. Členstvo v týchto organizáciách je totiž podľa neho základnou podmienkou existencie slobodnej a samostatnej Slovenskej republiky, integrovanej v rodine demokratických krajín.

„Európska únia nám dáva priestor pre našu ekonomickú prosperitu a slobodný pohyb v rámci Európy. NATO garantuje našu bezpečnosť. Tí, ktorí chcú vystúpenie z EÚ a NATO, buď nevedia, čo činia, alebo chcú krajinu uvrhnúť do chaosu a izolácie.“ zdôraznil Macko.

Zdroj: SITA.sk – Od začiatku druhej svetovej vojny uplynulo 84 rokov. NATO a EÚ sú podmienka slobodného Slovenska, tvrdí Macko © SITA Všetky práva vyhradené.