gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.9.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská ľahká pechota postúpila do pozícií za ruskými protitankovými priekopami a protitankovými prekážkami, ktoré sú súčasťou obrany Rusov v okupovanej západnej časti Záporožskej oblasti.

Podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) vojenskí experti predpokladajú, že ukrajinské sily tieto postavenia pravdepodobne udržia. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Geolokačné zábery zo štvrtého septembra naznačujú, že ukrajinskí vojaci bezprostredne pri obci Verbove postúpili východne od ruských protitankových priekop a zátarás, ktoré sú súčasťou troch línií ruskej obrany.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Z geolokačných záberov zároveň vyplýva, že ukrajinská ľahká pechota postúpila do série pripravených ruských obranných pozícií pozdĺž cesty severozápadne od obce Verbove. Okrem toho ukrajinská armáda napreduje k ruským obranným postaveniam medzi obcami Robotyne a Novoprokopivka.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ľahká pechota postúpila v Záporožskej oblasti za ruské protitankové priekopy © SITA Všetky práva vyhradené.