gtag('config', 'UA-130501671-1');

8.9.2023 (SITA.sk) – Policajný zbor má k dispozícii ďalších 27 nových osobných áut.

Nové vozidlá pre viacero krajov

Ako informovalo Ministerstvo vnútra, konkrétne ide o 22 vozidiel SUV Toyota RAV 4 PHEV (plug-in hybrid) v policajnej verzii, ktoré smerujú do Košického a Banskobystrického kraja a päť vozidiel kategórie BMW X3 xDrive30e PHEV (plug-in hybrid) rovnako v policajnej verzii, ktoré si prevzali policajti z Trnavského a Žilinského kraja. Nákup áut bol financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

„Nové vozidlá sú na rozdiel od doteraz využívaných áut ekologickejšie a šetria náklady na servis, údržbu a pohonné hmoty. Ponúkajú lepšie jazdné vlastnosti a zvyšujú bezpečnosť posádky,“ uviedlo ministerstvo vnútra s tým, že vyšší podvozok aj výkon a pohon 4×4 umožňujú lepšiu využiteľnosť pri policajných akciách a núdzových situáciách.

Zakúpených 400 vozidiel

Ministerstvo vnútra zakúpilo na základe verejného obstarávania celkovo 400 vozidiel SUV Toyota RAV4 PHEV a 120 vozidiel SUV BMW X3 xDrive30e PHEV. Prideľované sú na krajské, prípadne okresné riaditeľstvá Policajného zboru na plnenie služobných úloh.

Pre potreby nabíjania plug-in hybridných a elektrických vozidiel má Ministerstvo vnútra aktuálne vybudovaných 222 nabíjacích bodov. Do konca novembra 2023 plánuje vybudovať v rámci celej SR spolu 430 nabíjacích bodov.

Viac k témam: nové autá, Plán obnovy a odolnosti SR, Policajti
Zdroj: SITA.sk – Policajtom odovzdali 27 nových osobných áut, opäť si ich rozdelili štyri kraje (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.