gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.9.2023 (SITA.sk) – Predseda strany Modrí, Most Híd Mikuláš Dzurinda navrhol predsedovi hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michalovi Šimečkovi, aby spoločne začali rokovať o možnom zostavení vlády po septembrových parlamentných voľbách.

Dzurindu zároveň prekvapilo zistenie, že PS na túto tému s nikým nevedie politické rokovania.

Nie je dôležité zvíťaziť

„Oni noví, ale vysoko v prieskumoch verejnej mienky, my zase veľmi skúsení. Stále sa domnievam, že takáto výmena názorov a stretnutia by mohli mať svoj význam. Pán Šimečka nereagoval, namiesto toho v štvrtok večer spustil istú kampaň,“ informoval Dzurinda na piatkovej tlačovej besede.

Dodal, že Šimečku upozorňoval na vysoký koaličný potenciál strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a na koaličný potenciál hnutia PS, ktorý je podľa neho veľmi nízky. Ako sám uviedol, mal pocit, že sa blíži k nule.

„Alfou a omegou kampane PS je téza, že je potrebné byť prvý, treba voľby vyhrať. Tak, ako Šimečka uviedol vo svojom statuse. Toto však považujem za omyl, ktorí sa môže v konečnom dôsledku ukázať ako omyl fatálny,“ myslí si Dzurinda.

Prepadnutý hlas

Podľa lídra Modrých, Mostu-Híd je potrebné klásť dôraz na schopnosť vytvoriť fungujúcu kompozíciu, koalíciu po parlamentných voľbách.

Podľa jeho názoru je práve toto kľúčom k tomu, aby sa predseda Smeru-SD Robert Fico nedostal k moci.

„Ak voľby naozaj napokon vyhrá PS, ale nebude schopné zostaviť vládu, bude hlas odovzdaný PS totálne prepadnutým hlasom,“ dodal.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Dzurinda chce so Šimečkom rokovať o možnej vláde po voľbách a tvrdí, že koaličný potenciál progresívcov sa blíži nule © SITA Všetky práva vyhradené.