gtag('config', 'UA-130501671-1');

16.9.2023 (SITA.sk) – Konferencia biskupov Slovenska (KBS) vydala vyhlásenie, v ktorom upozorňuje kresťanov, aby nevolili politické strany či poslancov, ktorí podporujú „ideologickú kolonizáciu“ a teda súhlasia s potratmi, registrovanými partnerstvami, eutanáziou či genderovou ideológiou a taktiež, ak šíria dezinformácie, nenávisť a rozdelenie.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

Na druhej strane však prízvukuje, že nevstupuje do politickej kampane, voľba strany a jednotlivých kandidátov je na každom voličovi. Biskupi vo vyhlásení povzbudzujú kresťanov k tomu, aby sa dobre oboznámili s programami politických subjektov a nerozhodovali sa na základe emócií.

„Napriek tomu, že sa medzi ľuďmi rozmohla ľahostajnosť a rezignácia voči celospoločenskému a politickému dianiu, povzbudzujeme vás, aby ste nepodliehali nezáujmu a pasivite, ale rozhodovali ste sa pre zodpovednosť za spoločné dobro a blaho každého občana Slovenska,“ uviedla KBS.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Biskupi vydali odporúčanie pre kresťanov, nemajú voliť strany podporujúce potraty či registrované partnerstvá © SITA Všetky práva vyhradené.