gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.9.2023 (SITA.sk) – Séria výbuchov hlásených v stredu na okupovanom polostrove Krym bola dielom ukrajinských síl. Ako referuje spravodajský web CNN, potvrdilo to ukrajinské obranné spravodajstvo.

Môžeme potvrdiť, že to boli akcie ukrajinských bezpečnostných a obranných síl proti vojenským cieľom okupantov,“ uviedol hovorca obranného spravodajstva Andrij Jusov vo vysielaní národnej televízie.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Plánovaná práca ukrajinských bezpečnostných a obranných síl pokračuje, samozrejme, na vojenských objektoch okupantov a útočníkov na dočasne okupovaných územiach, vrátane ukrajinského Krymu. Podrobnosti čoskoro zverejní generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl,“ dodal Jusov.

🇷🇺-occupied Crimea taking incoming 🇺🇦 strikes.

It is reported that a Russian 🇷🇺 base was hit by multiple Storm Shadow missiles 🇬🇧.

The Russians seems to really not like it when “do unto others” comes into force. pic.twitter.com/H2ysBdMUGj
— Jason Jay Smart (@officejjsmart) September 20, 2023

Podľa neho je deokupácia Krymu konečným cieľom. „V tejto fáze by sa pozície nepriateľa mali oslabiť. Krym je stále využívaný ako logistický uzol okrem iného na presun nepriateľských síl a prostriedkov do iných častí frontu. Na zničenie tohto logistického uzla sa používajú a realizujú určité operácie – na mori, na zemi a vo vzduchu,“ skonštatoval Jusov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Krym, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Séria výbuchov na Kryme bola dielom ukrajinských síl, deokupácia polostrova má byť konečným cieľom (video) © SITA Všetky práva vyhradené.