gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.9.2023 (SITA.sk) – V Čiernom mori zachránili posádku nákladnej lode po tom, čo plavidlo pravdepodobne narazilo na námornú mínu. Informuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na rumunské úrady.

Rumunská námorná záchranná agentúra (MRCC) uviedla, že 12 členov posádky plavidla Seama registrovaného v Togu bolo evakuovaných a privezených na lekársku starostlivosť do prístavu Sulina pri hranici s Ukrajinou po explózii, ktorá nastala asi 40 kilometrov od pobrežia.

#Romania: #Romanian authorities rescue crew after explosion on cargo #ship in #BlackSea#Ukraine#UkraineRussianWar#UkraineRussiaWar#Russia https://t.co/FL4Saw0thX https://t.co/r6CbNs8Uf3 pic.twitter.com/TGzEeynMZf
— Shadi Alkasim (@Shadi_Alkasim) September 20, 2023

Podľa predbežných informácií nastal výbuch v strojovni lode. Posádka sa domnieva, že loď narazila na mínu. Rumunské úrady však uviedli, že príčinu výbuchu zatiaľ nepotvrdili.

Viac k témam: Čierne more, Explózia, Nákladná loď
Zdroj: SITA.sk – V Čiernom mori zachránili posádku rumunskej nákladnej lode, plavidlo zrejme narazilo na námornú mínu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.