gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.9.2023 (SITA.sk) – Poslednú septembrovú stredu si zamestnanci a zamestnankyne Unionu spestrili špeciálnou dobročinnou aktivitou. Priamo v centrále poisťovne na Karadžičovej ulici v Bratislave Union zorganizoval dobrovoľné darcovstvo krvi, ktoré zabezpečila mobilná transfúzna stanica.

„Darovať krv znamená zachrániť život. Darcov krvi si v Unione veľmi vážime a za pravidelné darcovstvo ich dokonca odmeňujeme. Samozrejme, dobrý pocit z darovania krvi je pre každého z darcov na nezaplatenie,“ vysvetľuje za Union hovorkyňa Kristína Baluchová.

Union poistenci, ktorí pravidelne darujú krv, získavajú raz za tri mesiace balíček vitamínových doplnkov na podporu zdravia. Ocenení darcovia krvi (držitelia Jánskeho plakety) navyše získavajú špeciálny vitamínový balíček. „Ak patríte medzi poistencov a poistenky Union zdravotnej poisťovne a chodievate darovať krv, neváhajte navštíviť našu webstránku, kde nájdete postup, ako o darček pre darcov požiadať. Zhrnutie informácií môže poslúžiť aj novým poistencom či tým, ktorí nad darcovstvom ešte len uvažujú,“ konštatuje hovorkyňa Unionu Kristína Baluchová.

Union týmto historicky prvým spoločným darovaním krvi rozšíril svoje pestré porfólio CSR aktivít. „Dnes sa nám podarilo darovať 20 litrov krvi rôznych krvných skupín. Zamestnancom sme samozrejme poskytli aj občerstvenie a veríme, že si spoločný pekný zážitok darovania krvi zopakujeme hneď v novom kalendárnom roku,“ dodáva riaditeľka ľudských zdrojov Unionu Tatiana Sýkorová.

Informačný servis

Viac k témam: Darovanie krvi, PR
Zdroj: SITA.sk – Dobrý pocit i vitamínový balíček: Union odmeňuje darcov krvi! Darcovstva sa dnes zúčastnili aj zamestnanci Unionu priamo v práci © SITA Všetky práva vyhradené.