gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.9.2023 (SITA.sk) – Rusko začalo zapájať jednotlivé jednotky svojej novovytvorenej 25. kombinovanej armády do boja na Ukrajine ako posily, čo redukuje pravdepodobnosť novej rozsiahlej ruskej ofenzívy v blízkej budúcnosti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Uviedlo to britské ministerstvo obrany v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine, ktorú zverejnilo v stredu na mikroblogovacej sieti X. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Existujú informácie, že 67. motostrelecká divízia a 164. samostatná motostrelecká brigáda ruskej 25. kombinovanej armády sa zúčastňujú na bojoch v oblasti západne od miest Sjevjerodoneck a Kreminna na hraniciach Doneckej a Luhanskej oblasti, konštatuje britský rezort obrany.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 27 September 2023.
Find out more about Defence Intelligence’s use of language: https://t.co/5vTwe4o6Qm

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/QSg4h3lGYT

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) September 27, 2023

Vzhľadom na to, že 25. kombinovaná armáda je očividne nasadzovaná po častiach, aby posilnila príliš natiahnutý front, je v najbližších týždňoch menej pravdepodobná koordinovaná nová ruská ofenzíva,“ dodalo ministerstvo obrany Veľkej Británie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok
Zdroj: SITA.sk – Riziko rozsiahlej ruskej ofenzívy je menšie, posily nasadzujú po častiach na roztiahnutý front © SITA Všetky práva vyhradené.