gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.10.2023 (SITA.sk) – Strana európskych socialistov (PES) zvažuje vylúčenie víťaza slovenských parlamentných volieb Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) z frakcie, ak bude pokračovať vo svojich postojoch k vojne na Ukrajine.

Vydieranie

Vyhlásil to predseda európskych socialistov a švédsky expremiér Stefan Löfven. Smer-SD hovorí, že je zo strany Löfvena vydieraná.

„Skutočne prekrásne, demokratické. Buď budeme hovoriť to, čo si želá USA, alebo nás vylúčia. Predseda PES sa dôsledne riadi filozofiou, že kto je za mier, je vojnový štváč, kto je za vojnu a zabíjanie, je mierový aktivista,“ tvrdí predseda Smeru-SD Robert Fico.

Viac o téme: Predčasné voľby na Slovensku 2023

Ten Löfvenovi odkázal, že jeho odkaz je nedemokratický, autoritársky a nerešpektujúci právo na iný názor.

Vylúčenie z medzinárodnej strany

Smer-SD tvrdí, že ak má byť daň za to, že na Slovensku sa venujú skutočnej ľavicovej agende a vyslovujú suverénne názory, vylúčenie z medzinárodnej strany, sú ju ochotní zaplatiť.

„Vydierať suverénnych politikov sa nepatrí. Ako ľavičiara by ťa (Stefan Löfven) malo zaujímať, že Slovensko sa vďaka katastrofálnej pravicovej vláde stalo druhou najchudobnejšou krajinou v Európskej únii, že máme rozvrátené financie a najvyššie zdražovanie. Toto sú naše problémy, na ktoré sa chceme sústrediť,“ odkázal Fico. Dodáva, že názory v súvislosti s Ukrajinou v Smere-SD meniť nemienia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: expremiér, predseda Smeru-SD, vojna na Ukrajine, Vydieranie, Vylúčenie, Zdražovanie
Zdroj: SITA.sk – Európski socialisti zvažujú vylúčenie strany Smer z frakcie za protiukrajinské postoje (video) © SITA Všetky práva vyhradené.