gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.10.2023 (SITA.sk) – Najväčší alternatívny dodávateľ elektriny na Slovensku – spoločnosť MAGNA ENERGIA, štartuje budúci týždeň seriál workshopov, v rámci ktorého odberateľom poradí, ako znížiť svoje účty za energie. „Najmä prudký rast cien elektriny v uplynulom roku zásadne zvýšil záujem zákazníkov o jej vlastnú výrobu predovšetkým pomocou fotovotlických panelov (FVE). Najmä ich správna kombinácia s dynamickými tarifami či Požičovňou elektriny dokáže odberateľom tak zo segmentu podnikov i domácnosti zásadne znížiť výdavky na energie,“ približuje Hoang Nguyen Khac, projektový manažér MAGNA ENERGIA pre obnoviteľné zdroje energií.

Výroba elektriny vo vlastnej réžii sa oplatí najmä vtedy, ak jej vlastník využíva svoju fotovoltiku naplno. Jej špecifikom totiž je, že za slnečného dňa môže vyrobiť viac elektriny, než vie v danej chvíli odberateľ spotrebovať. Mal byť preto prijať opatrenia, aby mu žiadna vyrobená elektrina „neprepadla“. Môže ju uložiť do batérií, ale aj požičať Magne s tým, že tá mu ju vráti, keď to zákazník potrebuje. Ďalšou možnosťou je od 1. októbra zdieľanie elektriny, v rámci ktorého môže odberateľ s vlastnou FVE prebytočnú elektrinu odovzdať inému odberateľovi, napríklad rodičom či súrodencom. Obdobnú možnosť spustila Magna spoločnosť aj pre firemných zákazníkov.

Ak k tomu pripočítame aj dynamické tarify, ktoré zohľadňujú rozdiely v cenách elektriny v špičke a mimo nej, zákazníci majú k dispozícii mnoho nástrojov, vďaka ktorým dokážu významne ušetriť. Nie každý však má všetky potrebné vedomosti, ako s týmito nástrojmi pracovať. Preto ich domácnostiam, firmám i samosprávam priblížime prostredníctvom série regionálnych workshopov a diskusných fór. Zúčastniť sa ich môžu nielen naši klienti, ale každý, koho zaujíma, ako s energiami hospodáriť čo najefektívnejšie. Na týchto stretnutiach budeme zbierať aj nápady a návrhy, ako rozšíriť naše služby tak, aby boli pre zákazníkov ešte výhodnejšie,“ hovorí Martin Ondko, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ MAGNA ENERGIA.

Workshopy sú zadarmo, jedinou podmienkou je, že záujemca sa naň musí registrovať na tomto linku.

Prvé workshopy sa budú konať na východnom Slovensku v týchto termínoch:

Prešov
Kedy: 17.10.2023
Kde: Hotel Villa Plaza, Prešov
Čas: 14:30 – 18:00

Košice
Kedy: 18.10.2023
Kde: Congress Hotel Centrum, Košice, Konferečná Sála Einstein I.
Čas: 14:30 – 18:00

Ďalšie miesta a termíny si budú môcť záujemcovia pozrieť na www.magna-energia.sk.

Informačný servis

Viac k témam: elektrna, PR
Zdroj: SITA.sk – Magna Energia odberateľom zadarmo poradí, ako ušetriť na elektrine © SITA Všetky práva vyhradené.