gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.10.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské akcie na ľavom brehu rieky Dnipro v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny sú podľa amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) pravdepodobne väčšie ako taktické výpady, ktoré Kyjev uskutočnil predtým.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Geolokačné zábery naznačujú, že ukrajinské sily si udržiavajú prítomnosť pozdĺž brehov Dnipra a v blízkosti železničného Antonovského mosta napriek ruským protiútokom, uviedol ISW. Analytici z ISW si všímajú štvrtkové tvrdenie prominentného ruského milbloggera, že dve sabotážne a prieskumné skupiny ukrajinskej námornej brigády prekročili rieku Dnipro.

Zároveň porazili ruské jednotky v tejto oblasti a získali pozície v dedine Krynky vzdialenej zhruba dva kilometre od ľavého brehu rieky. Ďalší ruský milblogger napísal, že ukrajinská armáda do útoku na Krynky nasadila viac vojakov ako pri predchádzajúcich útokoch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Chersonská oblasť, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Špeciálne ukrajinské operácie na ľavom brehu Dnipra sú väčšie ako v minulosti, Ukrajinci získali pozície aj v dedine Krynky © SITA Všetky práva vyhradené.